Citibank-analytiker mener at store ting kan skje for Bitcoin

Med bitcoin som nå handles for i underkant av $ 18.000 – en nær $ 1000 gevinst fra bare to dager siden – mange analytikere og bransjeeksperter lurer på hvor bitcoin vil gå videre.

Valutaen har vært på en av de største oksekjøringene siden 2017, og mange tror at 2020 vil ende med at bitcoin slår sin helt høyde på $ 20.000 per enhet igjen.

Bitcoin kunne snart reise til himmelen

Ting stopper imidlertid ikke helt der. Mange lurer på hvor Bitcoin Era vil henvende seg i nærmeste fremtid. Hvordan vil 2021 se ut? Vil valutaen fortsette å komme seg oppover den økonomiske stigen? Dette er det mange analytikere spekulerer i i skrivende stund, og ifølge mange spådommer er ting akkurat i gang. Tom Fitzpatrick – en analytiker med Citibank – kommer til og med med argumentet om at bitcoin potensielt kan treffe en pris på rundt $ 318 000 innen utgangen av neste år.

I en fersk rapport hevder Fitzpatrick at bitcoins nåværende fart er ganske likt det med gull på 1970-tallet. Gitt at den fortsetter å følge alle de samme mønstrene og manøvrene som gull gjorde for omtrent fem tiår siden, kunne valutaen finne seg i å handle over $ 300K-linjen innen desember neste år.

I tillegg er måten bitcoin blir sett på nå ganske likt med hvordan gull ble sett på på 1970-tallet. På den tiden handlet eiendelen for en beskjeden $ 25 – $ 35 per unse – ikke i nærheten av $ 1 888 den handles for nå. I løpet av dette tiåret korrelerte eiendelen med den amerikanske dollaren. Alt dette tok imidlertid slutt når gullstandarden tilsynelatende ble skjøvet til side, slik at dollarstandarden kunne ta over.

Som et resultat ble USD den valgte valutaen for USA og andre nærliggende regioner, mens gull i det hele tatt sluttet å være en valuta. Snarere fant den seg plutselig som en butikk med verdi, noe som tillot prisen å øke nesten over natten.

Dette er relativt likt med det som skjer med bitcoin. Verdens første digitale valuta etter markedsverdi ble opprinnelig opprettet for å tjene som betalingsmiddel – en valuta som underbanken kunne bruke til å kjøpe varer og tjenester slik at de kunne overleve hverdagen. Imidlertid har bitcoin mislyktes i denne avdelingen, hovedsakelig på grunn av den pågående volatiliteten. Dermed er det ikke en betalingsvaluta, og har i stedet flyttet seg mer mot spekulativt territorium.

En helt ny holdning rundt den

Dette har gjort det mulig for bitcoin å fungere på en måte som ligner på gull, spesielt nå som økonomien har blitt svekket takket være den voksende koronaviruspandemien. Mange ser på eiendelen som et middel til å sikre sin formue og beskytte deres økonomiske inntekt i tider med strid. Med andre ord har bitcoin i stor grad blitt en butikk med verdi … akkurat som gull.

Skulle denne holdningen fortsette det neste året, kan bitcoin finne seg i å reise til månen.

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.